Промените в ръководството на „Ахрар аш-Шам“

            На 15 август Хасан Сауфан – новият лидер на ислямисткото движение „Ахрар аш-Шам“, издаде няколко указа и последвалите от тях промени, отнасящи се до неговите заместници, както и генералния секретар, военнокомандващия и ръководителя на политическото крило на групировката.

            С първото административно решение на новия лидер влиза в сила оставката на Джабер Али Паша като първи заместник-командир, а също и тази на д-р Анис Нагиб  като втори заместник. Наред с това се приема и назначаването на инженер Али Фахам за първи заместник на главния лидер.

            Вторият административен указ предвижда назначаването на Абу Аднан Забдани за главен военнокомандващ на „Ахрар аш-Шам“. Муханнад ал-Масри, се оттегля от поста си на ръководител на политическото крило, а инженер Канан ан-Нахас заема тази длъжност според третото административно решение, издадено от главнокомандващия.

            Според последното административно решение се назначава  Абу Али Сахил за секретар на лидера на двежението. Тези постановления бяха публикувани от ръководителя на съдебната система на „Ахрар аш-Шам“ – шейх Ахмад Мухаммад Нагиб в собствения му канал в „Telegram“.

            На 01 август „Ахрар аш-Шам“ обявиха избирането на Хасан Сауфан за свой лидер, след като Али ал-Омар напусна поста си. В своето първо изказване след назначаването му за главнокомандващ, Сауфан даде обещание за скорошен подем на движението, което към момента е замесено в конфликти с други партии, както и за излизане от дългосрочното затишитие и бездействие. Той заяви „Първите стъпки, които предприехме, са цялостна реформа на институциите на движението. Ще се съсредоточим върху възвръщането първоначалните цели на революцията и усилено работим върху това да я измъкнем от блатото на изолацията, в което противниците й искат да потъне“.

Материалът е превод на статия от електронното сирийско издание all4syria.info    

Публикувано на 7 Ноември 2017 в 19:49 часа от
Марина-Мател Имад Шахин


Ключови думи:Сирия, Хасан Сауфан, ислямисткото движение „Ахрар аш-Шам“, ръководство, промени

0 Коментара
Добавете вашия коментар:

Име:
E-маил: (незадължително)
Емотикони: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Отписване

Свържете се с нас